Home

Achtergrond 175 x bekeken

Een op vijf dienstverleners elke maand aangevallen

Schoppen, slaan en spugen. Een op de vijf hulp- en dienstverleners krijgt er maandelijks minimaal een keer mee te maken.

Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een enquête die Abvakabo FNV heeft afgenomen via de website ikmeldagressie.nl.

Tot nu toe hebben ruim vijfhonderd werknemers uit de sector gereageerd. 22 Procent van de werknemers heeft meerdere keren per week te maken met verbaal geweld.

Woensdag kunnen werknemers een dag lang de vakbond bellen om ervaringen en oplossingen te delen. Tot en met volgende week vrijdag kunnen werknemers de online-enquête invullen. De definitieve resultaten worden op een actiedag op 6 april bekendgemaakt. Abvakabo FNV komt dan ook met een manifest.

De website maakt deel uit van de campagne Ik Meld Agressie En Geweld. Abvakabo FNV bekijkt hiermee hoe vaak werknemers in de publieke sector te maken krijgen met geweld. "Het gaat niet alleen om buschauffeurs, die nu veel in het nieuws zijn, maar bijvoorbeeld ook om mensen die achter de balie in het gemeentehuis staan'', aldus een woordvoerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.