Home

Achtergrond

'Een goed gesprek' helpt brugklassers tegen roken'

Ouders moeten hun kinderen die dit jaar naar de brugklas gaan met ,"een goed gesprek'' wapenen tegen de gevaren van roken en rokende vrienden.

Als dat gesprek op de goede manier en de juiste tijd plaatsheeft, kunnen de ouders zelfs voorkomen dat hun kind gaat roken.

Dat stellen wetenschappers van het Behavioural Science Institute van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hun onderzoek ondersteunt een campagne die Stivoro, expertisecentrum voor stoppen met roken, deze maand begint. De actie 'Kind naar de brugklas? Praat nu over roken.' wijst ouders middels tv-spotjes en advertenties op de belangrijke rol die ouders spelen in het rookgedrag van middelbare scholieren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.