Home

Achtergrond 196 x bekeken

Edeka aangeklaagd door Duitse leveranciers

De Duitse supermarktorganisatie Edeka, marktleider, knijpt zijn leveranciers uit.

Dat stelt het Markenverband, de koepelorganisatie die voedingsmiddelenproducenten verenigt. Ze klagen Edeka aan. Volgens het Markenverband misbruikt Edeka haar macht door van leveranciers kortingen tot 10 procent te eisen. Edeka stelt in een verklaring tegenover dagblad Die Welt dat de door de economische neergang noodzakelijke prijsverlagingen niet alleen door de retail kan worden gedragen.

Het Markenverband ziet een duidelijk verschil tussen Edeka voor en Edeka na de overname van de Plus-supermarkten. De Plus-keten is ondertussen geïntegreerd in de Netto-keten die het bestiert. Netto concurreert met discounters Aldi en Lidl, die verwikkeld zijn in een prijzenslag om marktaandeel.

Of registreer je om te kunnen reageren.