Home

Achtergrond 164 x bekeken

EU: veiligheid nanovoeding onzeker

Of voedsel met nanotechnologie veilig is, kan bijna niet worden vastgesteld. Er bestaan geen goede testen en onderzoeksresultaten vertonen veel onzekerheden.

De Europese voedsel- en warenautoriteit Efsa stelt dat in een vandaag gepresenteerd rapport voor de Europese Commissie. De EU-dienst zal wel voorzichtig enkele testen doen, maar wacht vooral op meer informatie en technieken. Nanotechnologie maakt gebruik van zeer kleine deeltjes. Sommige voedingssupplementen bevatten zulke minuscule deeltjes om bepaalde stoffen beter op te kunnen nemen. Het effect van de deeltjes in het lichaam is onduidelijk.

GroenLinks pleitte in juli voor een verbod op alle nanotechnologie zolang de effecten onduidelijk zijn. Aanleiding was dat minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) 153 miljoen euro extra uittrok voor innovatieve technieken, waaronder nanotechnologie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.