Home

Achtergrond 422 x bekeken

Duitse recordprijzen Fleckviehstieren

De vraag naar het beter bespierde Fleckvieh vertaalt zich in Duitsland in recordprijzen.

Op twee recente veilingen werden bedragen van 21.000 en 30.000 euro betaald voor twee jonge stieren. Dit meldt de vertegenwoordiging in Nederland van Bavarian Fleckvieh Genetics KI München-Grub.

Veel meer nog dan in Nederland staan Fleckvieh-dieren in de thuislanden Duitsland en Oostenrijk in de belangstelling vanwege de bijdrage die ze kunnen leveren aan een robuustere veestapel.

In Nederland staan nog geen KI-stieren van het Fleckvieh-ras, weet Stef Beunk van de Duitse KI-vereniging. Wel is er in Nederland een levendige handel in Fleckvieh-dekstieren, zegt hij. "Op veel bedrijven staan deze stieren om terugkomers te dekken. In Brabant is er zelfs een fokker die zo’n 300 stiertjes per jaar verkoopt.""

Volgens hem gaan deze stiertjes in Nederland voor zo’n 1200 euro van de hand. Stieren uit Beieren brengen gemiddeld 400 tot 800 euro per stuk meer op. Dat zijn mooie bedragen, maar nog ver verwijderd van de recordprijzen die vorige week werden gebeurd. De duurste stier was een BGF-Manitoba-zoon, die KI München-Grub kocht voor 30.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.