Home

Achtergrond

Duitse producentenprijzen blijven dalen

De producentenprijzen in Duitsland zijn in februari voor de vierde achtereenvolgende maand gedaald.

De prijzen die Duitse fabrikanten en boeren voor hun producten vragen, lagen 0,5 procent lager dan een maand eerder. Dat maakte het Duitse bureau voor de statistiek vandaag bekend.

Analisten ondervraagd door persbureau Reuters hadden een afname met 0,2 procent voorzien. In januari daalden de producentenprijzen, die een indicatie geven van de toekomstige ontwikkeling van de inflatie, met 1,2 procent.

Ten opzichte van een jaar eerder namen de producentenprijzen in februari met 0,9 procent toe. Dat is de laagste stijging sinds september 2007. In januari lagen de prijzen nog 2 procent hoger dan een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.