Home

Achtergrond 315 x bekeken

Duitse melkprijs in januari 25,6 cent per kilo

De gemiddelde melkprijs in januari is in Duitsland ten opzichte van december met 2 cent gedaald naar 25,6 cent per kilo bij 3,7 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Dat constateert marktbureau ZMP op basis van zijn lopende prijsmonitoring. Regionaal zijn er deels forse verschillen. Sleeswijk-Holstein is hekkensluiter met 20,6 cent na een daling met 2,4 cent.

De laagste melkprijs in dit bondsland is 19 cent en komt voor rekening van Meiereigenossenschaft Viöl in de gelijknamige plaats in de regio Nordfriesland. Viöl verlaagde de melkprijs met 3 cent ten opzichte van december 2008.

In de oostelijke deelstaten van Duitsland ligt de prijs op gemiddeld 24,7 cent en in Nedersaksen op 22,9 cent. In Nedersaksen betaalt onder meer Molkerei Rücker in Aurich 20 cent (minus 1 cent ten opzichte van december), evenals Milchveredlung Niedergrafschaft in Uelsen. Nordmilch, de Duitse marktleider op gebied van de melkplas, stelde de prijs voor januari vast op 23 cent tegen 25 cent in december 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.