Home

Achtergrond

Dodental dambreuk Jakarta loopt op

Het dodental als gevolg van de dambreuk bij Jakarta vrijdagochtend is opgelopen tot zeker vijftig.

Dit is van officiële Indonesische bron vernomen. Water overstroomde de buitenwijk Tangerang om 02.00 uur (plaatselijke tijd) en verraste de bewoners in hun slaap. Meer dan vierhonderd huizen staan blank. Volgens een overlevende was de ramp "als een tsunami''.

Door hevige regenval stond het water hoger dan gebruikelijk in het Situ Gintung-meer. Na de dambreuk rolde een vloedgolf van bruin water vol modder over de laaggelegen woonwijk. Op sommige plekken kwam het water 6 meter hoog te staan. Mensen vluchtten naar de daken van hun huizen en wachtten er op redding. Onder de doden zijn zeker vier kinderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.