Home

Achtergrond 170 x bekeken

Dinsdagmiddag overleg met sociale partners

Het kabinet bespreekt vanmiddag met de vakbonden en werkgevers een pakket maatregelen van de coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie tegen de economische crisis.

Het is de bedoeling dat het kabinet met de plannen naar buiten komt na dit overleg met de sociale partners.

Dat hebben ingewijden dinsdag gemeld. De onderhandelaars van de regeringspartijen komen dinsdagochtend eerst nog bijeen op het Catshuis in Den Haag. De drie fractievoorzitters, de vicepremiers Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) en minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) zijn daar al. In de nacht van maandag op dinsdag gingen ze uiteen nadat ze tijdens een marathonoverleg belangrijke voortgang hadden geboekt, maar nog geen definitief akkoord hadden bereikt.

PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer zei dat het komende overleg met de vakbonden en werkgevers heel belangrijk is voor het maatschappelijke draagvlak. Als die de voorstellen afwijzen, "zien we wel verder''. Maar Hamer gaat er vooralsnog vanuit dat een akkoord "binnen de mogelijkheden kan liggen'', zei ze na afloop van overleg met de fractietop.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.