Home

Achtergrond 2 reacties

Dierenbescherming lanceert paardencampagne

De Dierenbescherming begint vandaag met een voorlichtingscampagne voor paardenbezitters.

Met onder meer posters en radiospotjes wijst de organisatie er op dat paarden gezelschap en voldoende beweging in de buitenlucht nodig hebben.

Voorlichting over paardenwelzijn is hard nodig, stelt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. Veel paardenleed ontstaat door gebrek aan kennis bij de eigenaar. Daarom gaat de organisatie een jaar lang hameren op het belang van fatsoenlijke verzorging en huisvesting.

In Nederland worden ongeveer 400.000 paarden gehouden. Ongeveer 100.000 dieren krijgen onvoldoende beweging en zo'n 80.000 hebben onvoldoende contact met soortgenoten. Een paard is een groepsdier en kwijnt in zijn eentje weg, aldus de Dierenbescherming.
Ook zijn paarden en pony's van nature het grootste deel van de dag wandelend op zoek naar voedsel. "Het is dus niet de bedoeling dat zij 23 uur per dag in een gesloten box staan'', aldus Dales.

Op www.dierenbescherming.nl kan de paardenliefhebber terecht voor tips en nieuws. De campagne wordt gesteund door dressuurruiter en olympisch kampioene Anky van Grunsven.

Administrator

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Stuur dat ook even naar zorginstellingen/bejaardenhuizen.!!!!!Het hoeft voor mij niet maar dierenasiels.dierentuinen. ook daar zitten veel dieren die al wandelend zijn gewend hun voedsel te verkrijgen. vergeet ook al die huiskatten
    niet . de hond.de kanarie.

  • aarthamstra1

    Stuur dat ook even naar zorginstellingen/bejaardenhuizen.!!!!!Het hoeft voor mij niet maar dierenasiels.dierentuinen. ook daar zitten veel dieren die al wandelend zijn gewend hun voedsel te verkrijgen. vergeet ook al die huiskatten
    niet . de hond.de kanarie.

Of registreer je om te kunnen reageren.