Home

Achtergrond 222 x bekeken 13 reacties

'Dierenactivisten opereren vanuit Nederland'

Radicale dierenactivisten gebruiken Nederland steeds vaker als hun thuisbasis voor acties in andere landen, nu de harde kern van het Animal Liberation Front in Groot-Brittannië is opgepakt.

De Nederlandse autoriteiten moeten daarom snel ingrijpen. Dat zei de Brit Adrian Radford vandaag in het Radio 1 Journaal. Hij was jaren als infiltrant van de Britse politie actief in het front. Hij wist zoveel vertrouwen te wekken dat hij uiteindelijk de nummer drie van de radicale dierenactivistenbeweging werd. Mede dankzij Radford werden de leiders van het front opgepakt en gingen zij voor jaren de cel in. Bovendien werd de Britse wetgeving aangescherpt.

Vorige week schreef het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer dat het aantal incidenten dat aan radicale dierenactivisten wordt toegeschreven, vorig jaar niet is toegenomen. De hevigheid van de acties is wel gestegen. Dierenactivisten hebben in 2008 zeker 24 keer vernielingen aangericht en zeventien keer mensen bedreigd of mishandeld en drie keer brand gesticht, aldus het kabinet. Het heeft een plan van aanpak ontwikkeld om het radicale dierenactivisme te bestrijden. Onderdeel daarvan is de instelling van een landelijk politieteam dat zich speciaal op de aanpak van die vorm van criminaliteit richt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Theo

  Soms schaam ik dat ik Nederlander ben ,dit probleem is al jaren bekend maar men doet er niets aan.

 • no-profile-image

  Hanny

  Wat is er mis mee om dieren op een goede manier te gebruiken. De boeren gaan zeer goed met dieren om. Het is beschamend hoe zulke lieden als die uit Amsterdam hier op reageren. Je hebt met je vingers van andermans eigendommen af te blijven. Dit is gewoon crimineel gedrag. Daar moet keihard tegen op getreden worden! Als de mensen in de wereld zo goed met elkaar om gingen als de boeren met de dieren heb je geen gevangenis nodig! Deze extremisten moeten ze keihard her op voeden. daar zitten veel snaren los! Heel triest dit te moeten constateren.

 • no-profile-image

  nachtelijk

  Als Lehmann (duitse naam met dubbel dus foute voorouders) bij mij op het bedrijf komt dan doe ik precies wat die dierterroristen ook doen........

 • no-profile-image

  g

  een telefoontje vanuit brussel en nederland is in rep en roer maar dierenactivisten gaan hun gang

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  JHJ Lehmann,

  Als "u" eerst eens wat bedrijven gaan bekijken en dan nog eens nadenkt,voordat U zo´n stukje schrijft, dat blijft er een heel ander verhaal over.
  Dus "u" bent wel voor, dat bedrijven worden opgefikt(maakt ze niet uit of je als boer gevaar loopt of je gezin).

 • no-profile-image

  Frits

  Terreur in welke vorm dan ook zou in grondbeginsel hard aangepakt moeten worden. Maar definieer tereur eens. Is het terreur dat dieren die gekooid zijn losgelaten worden ? Je zou daar ja op kunnen antwoorden. Is het terreur niet alleen naar het dier toe maar ook naar de mens toe dat al vanaf 1965 gewaarschuwd wordt over het antibiotica gebruik binnen de sector. Welke tereur is erger ? De een die alleen het dier betreft, immers het loslaten zal ongetwijfeld tot een groot sterftecijfer lijden of de tereur dat de keten aangetast wordt. Of nog erger, het structureel ontekennen van dit probleem.
  Aanpak van terreur dmv wetgeving is prima, maar dan wel twee kanten op.

 • no-profile-image

  boer

  Het aantal acties zijn niet toegenomen, dus gaat men lekker achterover zitten en wachten op ......? Ja waarop. In ieder geval weten wij nu al, dat de dames en heren die hier iets aan kunnen, maar zeker aan moeten doen, achteraf weer om het hardst lopen te roepen: wij zijn verbaasd, geschokt enz. Maar het is net als na de 2e wereldoorlog, wij hebben het niet geweten, er niets aangedaan.

 • no-profile-image

  sjors

  Lees Eco-Nostra en het wordt je duidelijk!
  De politiek, en nog erger de staat NEDERLAND, doet hier gewoonweg niets aan!
  Hier is alles mogelijk, schande voor dit land!

 • no-profile-image

  jmj lehmann

  Als mens kom ik op voor het zwakke leven dat geen rechten heeft maar wel kan lijden.
  De grootste slavernij ooit van de mens, dankzij de komst van de mens is de slavernij van dieren.
  Het kan de meeste mensen niet schelen met hun narcisme voor eigen soort, dat zij dieren zijn gaan zien als slaven.
  En dat terwijl de mens zich graag wil onderscheiden van dieren met hun menselijke verstand en mededogen?
  De mens moet zich maar eens goed achter de oren gaan krabben.
  Dieren zijn van zichzelf en niet van mensen!
  Ik sta als hogeropgeleide en 55plusser achter de dierernactivisten, zolang zij geen boommen gooien op mensen zoals geloofsextremisten.
  Het geloof wordt nog steeds de hemel in geprezen, ondanks geloofsextremisme.
  Maar helaas zijn dieren nog steeds, de prooi van harteloze mensen, zonder intelligentie en mededogen. U doet er ook aan mee, de barbaarheden tegen dieren!!!! Wie zegt dat dat mag!!!
  Ik steun dus het dierenextremisme, net zo lang totdat de mens het fatsoen krijgt om zijn egoisme van barbaarsheden en misbruik tegen dieren zal stoppen.
  Ik doe niet mee aan radicale acties maar ben het er mee eens, tegen de barbaarse mens, die dieren als dingen. ziet.
  Jullie moeten je helemaal kapot schamen!
  JMJ Lehmann

 • no-profile-image

  zestig

  Een zeker iemand uit Amsterdam vind dat hij ver boven de meeste mensen staat ,hij alleen alles weet van dieren ja hij noemt ze zelfs slaven Wat ik nu niet snap is dat een hogeropgeleide 55 plusser niet iets kan bedenken wat goed is voor de dieren en wat de meeste mensen overtuigt het anders te doen. Zonder dan via extremisme .Even terug naar dr slaven vind je een hond bij een familie met een leven als een prins een slaaf nou ik wel want dat dier ging misschien liever scharrelen op vuinisbelt Het paard van Ankie nou weer niet want dat dier loopt met alle plezier door de ring De koeien van mijn buurman ook niet want die willen met alle plezier 2 keer per dag gemolken worden, Trouwens een dier heeft instinkt geen verstand en als je er goed voor bent is dat dier gelukkig. Trouwens jmj ga je eens nuttig maken b.v in een land waar de mensen nog minder hebben dan het armste dier hier .

 • no-profile-image

  gert

  lehmann ,ga eens in de oostvaarderplassen kijken,dan zie je wat de echte dierenbeulen zijn

 • no-profile-image

  frits

  @nachtelijk bezoekje:
  Je geeft hem als hij een bezoekje aan jou brengt, preventief een overdosis antibiotica ?

 • no-profile-image

  Jan

  @Frits, nee hij wil hetzelfde doen als die dierterroristen. Hij gaat hem vrijlaten.....

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.