Home

Achtergrond

Derde tuinder vestigt zich in Terneuzen

Kwekerij de Westerschelde is de derde tuinder die zich vestigt in het glastuinbouwgebied bij Terneuzen.

Het bedrijf tekent binnenkort een contract met Bio Glas Terneuzen voor de levering van restwarmte en CO2. De kwekerij is van de gebroeders Piet en Johan Reedijk. Ze betrekken een kavel van 20 hectare, met een optie op 9 hectare. Op de kavel komt twee keer 8 hectare glas te staan. De Westerschelde teelt rode en gele paprika’s. Naar verwachting zal de eerste teelt eind 2009 van start gaan.

De kwekerij is momenteel gevestigd in drie plaatsen; Strijen, Numansdorp en Oud-Beijerland. Uitbreiding is daar niet mogelijk. De kwekerij zal in Terneuzen restwarmte en CO2 betrekken van kunstmestproducent Yara in Sluiskil.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.