Home

Achtergrond

Delta Lloyd verzekert Belgisch windmolenpark

Delta Lloyd verzekert de aanleg en exploitatie van een groot windmolenpark op zee voor de Belgische kust.

Vrijdag tekenden projectontwikkelaar Econcern en de verzekeraar het contract. Delta Lloyd verzekert schade die mogelijk ontstaat bij de aanleg van het park. De bouwers moeten bijvoorbeeld een grote stroomkabel overvaren uit Noorwegen. De verzekeraar dekt het risico dat hierbij iets misgaat.

Verder verzekert Delta Lloyd de windmolens als ze eenmaal in gebruik zijn. Het gaat daarbij allereerst om reparatiekosten bij bijvoorbeeld stormschade. Als hierbij groot materieel moet worden uitgerukt, lopen de kosten als snel in de honderdduizenden euro's. Ook gemiste inkomsten als de molens door schade buiten gebruik zijn, dekt de verzekeraar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.