Home

Achtergrond 2 reacties

Deal Arla niet alleen slecht

Verkoop van de FrieslandCampina-fabriek in Nijkerk aan Arla Foods lijkt voor de hand te liggen.

Hoewel veel leden van de Nederlandse zuivelreus daar emotioneel op reageren, hoeft zo’n verkoop niet alleen maar slecht uit te pakken.
Zou Arla definitief voet aan de grond krijgen, dan is het goed mogelijk dat sterke bedrijven weer iets meer gaan concurreren om de boerderijmelk. Boeren die willen wisselen van zuivelverwerker hebben bovendien weer iets te kiezen. Leden van FrieslandCampina kunnen ook nog met een (investerings)bonus van hun eigen coöperatie overstappen. De reactie van melkveehouders moet niet te veel worden bepaald door angst en chauvinisme.

Voor FrieslandCampina is de verkoop aan een sterke partij als Arla misschien wel het beste van meerdere kwaden. Beter een fabriek overgedaan aan een sterk bedrijf dan aan een kwakkelende ondernemer. Daar kunnen uiteindelijk wel eens meer problemen uit voortkomen, want dan is FrieslandCampina voorlopig nog niet van haar zorgplicht ontslagen. Bovendien heeft de directie van FrieslandCampina ongetwijfeld rekening gehouden met het scenario van verkoop aan Arla. Was er voor de kaasfabriek in Bleskensgraaf ook maar zo’n koper.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    paul

    De fabriek in Bleskensgraaf krijgt Arla er misschien wel gratis bij.

  • no-profile-image

    Boesje

    Misschien naar DOC. Maar dat is ook zo'n kwakkelende onderneming!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.