Home

Achtergrond

De Vries kijkt naar regeling voor terminaal zieken

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) is bereid te kijken of hij een voorschotregeling kan treffen voor (oud-)medewerkers die aan een terminale ziekte leiden die mogelijk is veroorzaakt door het giftige schoonmaakmiddel PX-10.

De staatssecretaris schrijft dit in vandaag naar de Kamer gestuurde antwoorden op vragen van de SP. Het is volgens De Vries niet mogelijk algemene uitspraken te doen over de aansprakelijkheid van Defensie.

De onderzoeken van twee wetenschappelijke instituten naar de giftige wapenreiniger hebben vertraging opgelopen. Ze zouden in het tweede kwartaal van dit jaar klaar zijn, maar volgens De Vries lukt dat niet. Zodra duidelijk is wanneer ze wel klaar kunnen zijn, zal hij dat de Kamer laten weten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.