Home

Achtergrond 966 x bekeken 13 reacties

De Vries kampt met de natuur

Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) heeft problemen met de natuur.

Op een parkeerplaats van Kamp Soesterberg staan 155 vrachtwagens die hij wil verkopen, maar omdat er een zeldzame varensoort is ontdekt mag hij ze niet verplaatsen. Verder dreigt een zandhagedis de open dagen van de Landmacht te verstoren.

Dat schrijft de staatssecretaris op zijn weblog. Op Soesterberg zijn de blaasvaren, de steenbreekvaren en de tongvaren opgedoken. Met name de blaasvaren is zeldzaam. De Vries schrijft dat hierdoor de vrachtwagens niet zonder ontheffing verplaatst kunnen worden. Hij hoopt die kwestie met een kopje koffie met minister Gerda Verburg (Landbouw) te kunnen oplossen.

Op de Vlasakkers bij de Bernhardkazerne in Amersfoort is een zandhagedis geconstateerd. Het is al sinds 2006 bekend dat dit zeldzame reptiel in de omgeving leeft. Volgens natuurliefhebbers kunnen de open dagen van de Landmacht die leefomgeving verstoren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leen

  Defensie is zo-wie-zo een aanslag op de natuur. Waar het ze nog aan ontbreekt is de JSF met een geschat verbruik van 5:1 waar de F16 toe kan met 2:1 (let wel: liters per kilometer)

 • no-profile-image

  pete

  Een koekje van eigen deeg!

 • no-profile-image

  Karel

  In oorlogstijd had deze zeldzame speling van de natuur nooit kunnen plaatsvinden.
  Het is dus een zegen voor Nederland dat defensie zich moet buigen over deze natuurontwikkeling.
  Een probleem kun je het niet noemen. Het is een weelde die hopelijk lang zal aanhouden.
  Natuurlijk horen daar woorden van onbegrip bij. Dat horen we al 30 jaar in de landbouw en in toenemende mate in de bouw.
  Nadat dit natuurwonder is opgeruimd of omzeild kan ik u voorspellen dat historisch bodemonderzoek zal leiden tot verdere vertraging in de ontwikkeling van het voormalige vliegveld van Soesterberg. De kosten van een uitgebreid historisch bodemonderzoek zal doorberekend worden in de grondprijs of de bouwkosten. Daar kan een vertraging van enkele jaren uit voort komen.
  Hebben we het nog niet gehad over de bodemverontreiniging van de grond onder de luchtmachtbasis. Ja, kerosine en andere brandstoffen zijn lang niet goed opgeslagen geweest. Het zal mij verwonderen dat op Soesterberg niet een keer ermee gemorst is. In de tijd van voor de vloeistofdichte vloer enzo.

  Dan is een varen opgeblazen of niet nog een lachertje , waar de eerste de beste staatsecretaris het nieuws mee haalt. Zeker geen boerenzoon of zoon van een bouwondernemer. Ha, ha.

  Sluit u maar aan in de rij voor het loket. Nee, ze is er niet. Ze werkt in deeltijd hé. Nee, Utrechts landschap heeft bezwaar ingediend. Het zal voor de Raad van State worden behandeld.

  Dat gaat zo maar 3 jaar op slot. De staatssecretaris overleeft dat politiek niet. Of de verkiezingen helpen hem op een ander leuk baantje. Maar dit tot een goed einde brengen moet nog bewezen worden. De natuurinstanties en oudheidkundigen moeten hun werk doen,
  nietwaar.

 • no-profile-image

  gert

  laat die vrachtwagens maar wegroesten,ze zijn toch al betaald door de belastingbetaler,nog wat meer regels en Natura 2000 ,hoeven ze helemaal niet meer te oefenen

 • no-profile-image

  theo

  weer een voorbeeld van hoe we in Nederland zijn doorgeslagen wat natuur betreft

 • no-profile-image

  Boer

  Ze zijn zo gek als een deur. Er zijn te veel mensen die in posities zitten die ze niet aankunnen en waar ze dus niet horen te zitten. We mogen van geluk spreken dat die varens en beestjes (nog) niet ontdekt zijn langs de (snel)wegen.

 • no-profile-image

  gert

  die vrachtwagens roesten binnenkort door en lekken dan olie en diesel ,ze hebben dan weer een probleem,bodemverontreiniging !!

 • no-profile-image

  gerard

  Jullie zijn idioten.

 • no-profile-image

  Johan

  Volgens mij zijn die plantjes gewoon gaan groeien terwijl er vrachtwagens op het terrein rondreden, en dat lieve zandhagedisje was anders ook niet bang voor wat lawaai wat 'the army' meestal met zich meebrengt.. manman kredietcrisis slaat door, mensen zonder baan, met teveel vrije tijd zien het niet meer helemaal fris lijkt het..

 • no-profile-image

  onkruid vergaat niet

  De volle laag kanonskogels leeg schieten, dat is meteen een goede oefening. Zijn ze hardstikke gek geworden!

 • no-profile-image

  meerendonk

  en in den haag is een zeldzaam slijmdiertje gevonden, de zgn jackdevriesamoebe, spits koppie, grote oren die geen functie hebben, vreemd bekkie als hij eet of spreekt en gezegend met twee hersencellen.

 • no-profile-image

  edo

  mocht er oorlog uitbreken dan zal de vijand ff moeten wachten tot er een vergunning is om de legervoertuigen te mogen verplaatsen hoop dat ze er begrip voor hebben rotflol

 • no-profile-image

  Veehouder

  Laat jack de vries kamp soesterberg heel snel inleveren bij project ehs. Is jack van het gekamp af en bij ehs zijn ze meteen te druk om de boeren nog te pesten. Hoeven ze ook geen geld te spenderen. Kredietcrisis is dan ook over.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.