Home

Achtergrond

Danish Crown zet bezuinigingen onverminderd voort

Danish Crown schrapt in Denemarken twee rundvleesverwerkende vestigingen met 108 arbeidsplaatsen.

Het gaat daarbij om uitsnij-afdelingen in Gimsing en Holstebro. Tevens worden 50 administratieve arbeidsplaatsen in de varkensvleesdivisie geschrapt. Dat heeft het Deense vleesconcern vandaag meegedeeld. De maatregelen zijn een nadere uitwerking van de bezuinigingsoperatie die het bedrijf een paar weken geleden heeft aangekondigd onder de naam DC Future.

In het kader daarvan wordt voorts een nieuwe concerndivisie gevormd met de naam Danish Crown Nordic, waarin ook dochterbedrijf Friland wordt ondergebracht. De nieuwe divisie gaat zich bezighouden met de afzet op de Scandinavische markten. Volgens concerndirectievoorzitter Kjeld Johannesen leveren deze en de in het afgelopen jaar al eerder genomen maatregelen een kostenvoordeel op van 63 miljoen euro op jaarbasis.

In totaal werden 10 bedrijven en/of bedrijfsafdelingen gesloten en 2600 arbeidsplaatsen geschrapt, inclusief de bezuiningen bij vleeswarendochter Tulip Food. Desondanks is het einde van de bezuinigingen nog niet bereikt. "De jongste maatregelen zijn slechts een onderdeel van de inspanningen om een betrouwbaar en concurrentiesterk budget te kunnen presenteren voor het komende boekjaar 2009/10," onderstreept de topman.

Of registreer je om te kunnen reageren.