Home

Achtergrond

Daling aantal gipsvluchten

De ANWB heeft de afgelopen wintersportperiode bijna tweehonderd gewonde sneeuwliefhebbers met een gipsvlucht naar huis gebracht.

Dat zijn er bijna zeventig minder dan vorig jaar. Wel kwamen er meer meldingen over auto's met problemen. Het ging vooral om startproblemen, elektronische storingen, blikschade en kapotte accu's. Vooral door de barre weersomstandigheden tijdens de reisweekeinden moest er meer hulp aan auto's worden gegeven.

Bij de onfortuinlijke wintersporters gaat het meestal om knieletsel en enkel- en beenfracturen. De daling kwam vooral door de goede sneeuwomstandigheden. Bovendien gingen er minder mensen op wintersport. De ANWB vindt het een goede ontwikkeling dat steeds meer wintersporters een helm dragen. Door de steeds hogere snelheden op de pistes is dat vooral voor geoefende skiërs een goede bescherming.

Ongeveer een miljoen Nederlanders gingen de afgelopen maanden op wintersport. Dat is ongeveer 100.000 minder dan vorig jaar. Oostenrijk blijft de meest favoriete sneeuwbestemming. Frankrijk staat tweede, gevolgd door Zwitserland en Duitsland op een gedeelde derde plaats.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.