Home

Achtergrond

DSM gaat samenwerken met Chinese farmaceut

Chemieconcern DSM gaat met het Chinese farmaceutische bedrijf NCPC samenwerken op het gebied van voedingsproducten en penicilline.

De bedrijven hebben daarvoor de contracten getekend, zo meldde DSM vandaag. DSM investeert bijna 110 miljoen dollar. Het gaat om drie samenwerkingsverbanden. Deel van de afspraken is dat DSM een strategische investering doet in NCPC door een minderheidsbelang te kopen dat een omvang van 10 procent nadert.

Er komt een samenwerkingsverband op het gebied van voedingsmiddelen en twee op het gebied van penicilline. In die laatste twee krijgt DSM een belang van 51 procent, in de eerste een minderheidsbelang van 30 procent. Met de uitvoering van de overeenkomsten wordt in de tweede helft van dit jaar begonnen.

De contracten zijn een vervolg op aankondigingen die eind 2004 zijn gemaakt en een uitwerking van een overeenkomst van eind 2005.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.