Home

Achtergrond 7 reacties

DOC streeft FrieslandCampina voorbij met melkprijs

DOC Kaas streeft grote zuster FrieslandCampina voorbij met de voorschotprijs over maart.

DOC Kaas betaalt de leden een voorschot uit van € 22,52 per 100 kilo exclusief btw, terwijl FrieslandCampina over maart een bedrag van € 22,16 per 100 kilo uitbetaalt. Dat is 36 cent per 100 kilo minder.

Deze ontwikkeling is om twee redenen opmerkelijk. Het is voor het eerst sinds maanden dat de DOC-prijs niet meer daalt. Bovendien is DOC nu niet meer de laagste uitbetaler. Hierbij is wel een kanttekening nodig. Bij FrieslandCampina is per maart al een zomerheffing van € 2,30 per 100 kilo van kracht, Bij DOC wordt per april een zomerheffing van kracht, van € 1,60. Overigens stijgt de uitbetaalprijs van DOC ook niet ten opzichte van februari. De prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  dus betaalt doc aanzienlijk beter want doc heeft ook nog nabetaling

 • no-profile-image

  grun.boer

  Heb toch een beetje mijn zorgen over de garantieprijs van friesland/campina.Als ze gaan doen wat ze al jaren beloven,een goed resultaat behalen met hun toegevoegdewaarde produkten,zal de winst omhoog gaan.Ik heb begrepen dat daar 60 procent van in de onderneming blijft ,15 procent op naam en 25 procent uitbetaald wordt en dat deze verhouding voor 3 jaar vaststaat.Ik heb niks tegen een goed reserveringsbeleid maar niet te veel.heren boerenbestuurders van friesland/campina PAS OP UW ZAAK.

 • no-profile-image

  boertje

  Als de grote broer dit maar tollereerd, anders worden ze van de aardbodem geveegt. Groot machtspel!!!! De melkprijs mag niet te hoog worden!!!!

 • no-profile-image

  arjan

  artikel van niks !! Wat zegt dit nu ???

 • no-profile-image

  ostbauer

  DOC kan meer betalen omdat ze de melk in oost duitsland voor een appel en een ei opkopen.

 • no-profile-image

  De Boer

  En Campina heeft haar schoolmelk prijs net verhoogd tot 35 cent per 250 ml...dat is gewoon 1,40 per liter!
  Reden: de verhoogde grondstofprijs!?!?!?!
  Wat zit er dan allemaal in schoolmelk?

 • no-profile-image

  fryske boer

  twee mogelijkheden.a.er staat ons later een fikse financieel meevaller te wachten.b.directie moet zich kapot schamen.nu ongeveer laagste van europa.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.