Home

Achtergrond

DNB krijgt meeste vertrouwen bij oplossen crisis

De Nederlandsche Bank (DNB) geniet het meeste vertrouwen van de bevolking als het gaat om het oplossen van de financiële crisis.

Daarna volgen de vakbonden. De politieke partijen en de banken krijgen het minste vertrouwen. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van MijnOpinie.nl onder duizend mensen.

Alleen bij De Nederlandsche Bank (56 procent) en de vakbonden (45 procent) is het deel van de Nederlanders dat erin gelooft groter dan het deel dat geen fiducie heeft. De politieke partijen (27 procent) en commerciële financiële instellingen (23 procent) genieten het minste vertrouwen.

De regering (41 procent) en het parlement (37 procent) kunnen bij een deel van de bevolking nog op enig krediet rekenen. Maar voor deze twee instituten geeft ongeveer de helft aan géén vertrouwen te hebben in hun bijdrage aan oplossingen.

Het merendeel van de ondervraagden verwacht dat de economie pas in 2011 of later hersteld zal zijn. Bijna twee derde (62 procent) maakt zich echt zorgen om zijn of haar pensioen.

De maatregelen ter ondersteuning van banken heeft volgens de helft geen effect gehad op het beleid bij die banken. Een vijfde vindt zelfs dat het beleid van de banken is verslechterd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.