Home

Achtergrond 172 x bekeken

Crisisoverleg ligt vier dagen stil

De coalitieonderhandelingen over de aanpak van de recessie zijn in een beslissende fase beland, maar kunnen pas volgende week maandag worden vervolgd.

Reden is de EU-top in Brussel waar premier Jan Peter Balkenende donderdag en vrijdag bij is en het CDA-congres van zaterdag. Op zondag wordt er op verzoek van de ChristenUnie niet vergaderd.
Balkenende legde woensdag als onafhankelijk voorzitter van het coalitieberaad een eindvoorstel op tafel. Hij sprak met de onderhandelaars van de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie, maar deed dat per partij apart.
Volgens bronnen rond het overleg is nog niet iedereen bereid zich bij een compromis aan te sluiten en zijn er nog "serieuze bespreekpunten'', die verder gaan dan "punten en komma's''. De partijen zijn elkaar weliswaar dicht genaderd, maar de moeilijkste knopen hak je door in de eindfase, aldus een bron.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.