Home

Achtergrond

'Crisismaatregelen niet ten koste van land- en tuinbouw'

Het pakket crisis­maatregelen dat het kabinet voor­bereidt, mag niet ten kosten gaan van de land- en tuinbouw.

Dit zei LTO-voorzitter Albert Jan Maat op een bijeenkomst van LTO Zui­delijk Flevoland in Zeewolde. Het kabinet probeert al enige tijd overeenstemming te bereiken over een pakket crisismaatrege­len om de economie te stimuleren. Daarbij is niets onbespreekbaar heeft onder meer premier Jan Pe­ter Balkenende al een aantal ke­ren gezegd.

Voor de landbouw kan dat bete­kenen dat wordt gesneden in het pakket aan fiscale steunmaatre­gelen, weet LTO. In totaal zijn er voor de agrarische sector op jaar­basis voor 880 miljoen euro aan fiscale aftrekposten. Door daarin te snijden, kan het kabinet meer geld in het laatje krijgen.Maat zou een dergelijke maat­regel echter zeer onterecht vin­den. ”De land- en tuinbouw zijn niet de oorzaak van deze crisis”, stelt hij vast. Misschien helpt de sector de economie juist eerder om door de crisis heen te komen, meent hij. De agrarische sector is immers goed voor een stabiele bij­drage aan de economie en zorgt al jaren voor een flink overschot op de betalingsbalans.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.