Home

Achtergrond

Crisis hangt ook KEMA boven het hoofd

Het is adviesbureau KEMA, bekend van Kema-Keur voor elektrische producten, afgelopen jaar voor de wind gegaan.

Het bedrijf profiteerde van een gunstige markt voor adviezen op energiegebied en zag de winst flink stijgen. De economische crisis zal naar verwachting effect gaan hebben op de resultaten van het bedrijf, hoewel de omvang daarvan nog onduidelijk is. De markten waarin KEMA opereert, lieten ondanks de recessie geen significante verslechtering zien en vooral de activiteiten in de Verenigde Staten groeiden sterk, zo meldde KEMA woensdag.

Het bedrijf zag de winst in 2008 met ruim 48 procent toenemen tot 16,6 miljoen euro. De omzet kon met ruim 13 procent stijgen tot 226,7 miljoen euro, onder meer doordat de wereld aan het overstappen is op meer duurzame energie. Dat gaat weer gepaard met strikte milieudoelstellingen en -regelgeving, en nieuwe technologie als de zogenoemde slimme meter.

Het Arnhemse adviesbureau heeft de ambitie op het wereldtoneel een belangrijke rol te spelen op energiegebied. KEMA nam afgelopen jaar twee bedrijven over in de Verenigde Staten en opende een vestiging in Lissabon. "We hebben onze marktpositie versterkt'', zei bestuursvoorzitter Pier Nabuurs. "Ook in 2008 hebben we gemerkt dat belangrijke, wereldwijde spelers onze expertise voor steeds complexere opdrachten inschakelen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.