Home

Achtergrond 298 x bekeken

Crisis bereikt nu toprestaurants

De toprestaurants in Nederland merken nu ook dat het crisis is.

Dat blijkt in ieder geval uit een enquête die de website BijzondereRestaurants heeft gehouden onder 2750 abonnees.

Uit de steekproef bleek dat 35 procent van de respondenten minder vaak een sterrenrestaurant gaat bezoeken. "Ruim 60 procent van de ondervraagden zegt nog beter op de prijs-kwaliteitverhouding te gaan letten'', aldus Pieter J. Bogaers van BijzondereRestaurants vrijdag.

De enquête is opgezet nu de eigenaar van het Limburgse restaurant In De'n Dillegaard besloot zijn Michelinster terug te geven omdat hij een breder publiek wil bereiken. Hij kan dat niet met een Michelinster, zo verklaarde de chefkok. Uit de steekproef blijkt dat het imago niet slecht is te noemen. Slechts een klein percentage van 8 procent ziet sterrenrestaurants als "duur en onaantrekkelijk''.

Van de ondervraagden geeft 39 procent aan tot nu toe twee keer per jaar een sterrenrestaurant te bezoeken. Iets minder dan een derde gaat er vier keer per jaar uit eten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.