Home

Achtergrond

Crisis Tjechië geen invloed op EU-voorzitterschap

De val van de Tsjechische regering heeft geen invloed op het voorzitterschap van de Europese Unie dat dit land momenteel bekleedt.

Premier Mirek Topolanek heeft dat vandaag gezegd in het Europees Parlement in Straatsburg. De centrumrechtse regering in Praag kwam dinsdag ten val doordat het parlement een motie van wantrouwen van de linkse oppositie aannam. Tsjechië heeft tot en met juni het halfjaarlijks wisselende voorzitterschap van de EU in handen.

Volgens Topolanek hoeven de andere EU-lidstaten zich geen zorgen te maken dat daar nu de klad in komt. De Europese Commissie zei dinsdagavond al er alle vertrouwen in te hebben dat Tsjechen "ondanks hun binnenlandse politieke problemen het voorzitterschap net zo effectief kunnen blijven vervullen als ze tot dusver hebben gedaan''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.