Home

Achtergrond 177 x bekeken

Congres over samenwerking binnen varkenshouderij

Nog voor de zomer komt er een vervolgcongres op het rendementsdebat dat begin februari bij Johnny Hogenkamp werd gehouden.

Dat meldt Johnny Hogenkamp, de initiatiefnemer van het rendementsdebat. Het is de bedoeling dat er zo veel mogelijk varkenshouders aan dat congres deelnemen die open staan voor een stuk samenwerking. Tijdens het congres zouden vooral bestaande samenwerkingsinitiatieven hun verhaal moeten kunnen doen. Dinsdag vergaderde de kerngroep die het rendementsdebat begeleidt.

Hogenkamp is tot nu toe tevreden over de reacties die het debat van begin februari heeft los gemaakt. "Hier en daar zie je al initiatieven ontstaan." Zo is er een handelaar die de mogelijkheid bekijkt het aanbod van een deel van zijn klanten op elkaar af te stemmen en te bundelen (één type varken met hetzelfde voer). Wel is het volgens Hogenkamp belangrijk dat een samenwerkingsverband een sterke regisseur heeft. "Individuele varkenshouders moeten ook een stukje vrijheid durven inleveren."

Of registreer je om te kunnen reageren.