Home

Achtergrond 268 x bekeken

Conflict bij Friesland Bank

Topman Willem Cramer van Friesland Bank is met onmiddellijke ingang opgestapt.

De bestuursvoorzitter verschilt met de raad van commissarissen van inzicht over het te voeren beleid bij de bank. Dit liet het bedrijf vandaag weten.

Friesland Bank wil niets zeggen over de aard van het conflict. In vergelijking met andere banken in Nederland bevond het Friese bedrijf zich de afgelopen maanden in relatief rustig vaarwater. Cramer heeft zijn bank altijd een Rijnlands bedrijf genoemd, dat continuïteit net zo belangrijk vindt als winst.

De topbestuurder heeft Friesland Bank sinds april 2005 geleid. Hij heeft vorm gegeven aan de uitbreiding van de bank, onder meer door kantoren in de Randstad te openen.

De functie van Cramer wordt de komende tijd overgenomen door de vier andere leden van de raad van bestuur. Friesland Bank bekijkt of het bestuur nog uitbreiding nodig heeft. Mogelijk komt de opvolger uit eigen gelederen, aldus een woordvoerster

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.