Home

Achtergrond

Commotie om postpakketjes met vuurwerk in Zuidbroek

In een postagentschap in het Groningse Zuidbroek zijn gisteren twee pakketje met veel vuurwerk en een ontstekingsmechanisme aangetroffen.

Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd. Mensen van het Explosieven Opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht (EOCKL) hebben de ontsteking uit de pakketjes gehaald. Ontploffingsgevaar was er niet, want ze waren amateuristisch in elkaar gezet. Als het vuurwerk was ontploft, had het wel ernstig letsel kunnen veroorzaken.

De politie kwam de pakketjes op het spoor doordat een man aan het eind van de middag naar het bureau belde met de mededeling dat in twee pakjes die hij gisterochtend vroeg op het postagentschap had afgegeven, explosieven zaten. Hij had er spijt van en zei dat de pakketjes niet bezorgd moesten worden.

Het EOCKL moest uit Culemborg komen en de bewoners van twee woningen tegenover het postagentschap konden hun huis uit. Alle hulpdiensten uit Zuidbroek en omgeving hadden een drukke zaterdagavond. De doorgaande weg naar Veendam, waaraan het postagentschap ligt, was uren dicht door het incident.

De politie is nog op zoek naar de man die de pakketjes zaterdagochtend afleverde op het agentschap. Het was geen bekende uit het dorp. Het is niet zeker of de man die belde dezelfde is als degene die de pakjes heeft afgegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.