Home

Achtergrond 197 x bekeken

Commissie: boerkiniverbod in strijd met de wet

Een gemeentelijk zwembad in Hengelo heeft in strijd met de wet gehandeld door het dragen van een boerkini te verbieden.

Dat is het oordeel van de Commissie Gelijke Behandeling. Sommige islamitische vrouwen dragen een boerkini op grond van hun religieuze overtuiging. Het is de eerste keer dat de commissie zich met het badpak, dat alleen handen, gezicht en voeten vrijlaat, heeft beziggehouden. Volgens haar tast een verbod van de boerkini onnodig de wettelijke vrijheid van godsdienst aan. Daarbij heeft de commissie meegewogen dat de gemeente in Twente zich er zeer voor inzet dat iedereen toegang tot het zwembad heeft.

De gemeente en een antidiscriminatiebureau hadden de commissie om een uitspraak gevraagd. Zo'n oordeel is niet bindend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.