Home

Achtergrond 172 x bekeken

Coca-Cola vangt bot in China

Het Amerikaanse frisdrankconcern Coca-Cola krijgt geen toestemming van de Chinese mededingingsautoriteiten om vruchtensapfabrikant China Huiyuan Juice over te nemen.

Dat heeft het Chinese ministerie van Handel woensdag bekendgemaakt.

Volgens het ministerie zou de overname van de sapmaker ,,een negatieve invloed op de concurrentie'' hebben. Coca-Cola zou met de overname van Huiyaun Juice zijn aandeel op de Chinese sapmarkt hebben opgekrikt tot meer dan 20 procent.

De Amerikaanse frisdrankgigant deed in september een bod van ongeveer 2,4 miljard dollar (1,8 miljard euro) op de belangrijkste sapproducent van China. De overname zou daarmee de grootste zijn die een buitenlands bedrijf ooit in China heeft gedaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.