Home

Achtergrond 239 x bekeken

Coalitie boekt "belangrijke voortgang''

De coalitiepartijen zijn in de nacht van maandag op dinsdag gestopt met hun onderhandelingen over een pakket crisismaatregelen.

Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zei dat er "belangrijke voortgang'' is geboekt.

Onduidelijk is nog hoe dicht CDA, PvdA en ChristenUnie bij een definitief akkoord zijn. Volgens de RVD willen de regeringspartijen nu eerst met de sociale partners praten. Dat gesprek zal dinsdagochtend plaatsvinden.

De onderhandelaars namens de coalitie namen maandagavond een belangrijke hobbel op de weg naar een akkoord. CDA, PvdA en ChristenUnie werden het eens over bezuinigingen vanaf 2011, het laatste jaar van deze kabinetsperiode. Op voorwaarde dat de economie voldoende aantrekt, zullen in dat jaar de eerste bezuinigingen in gang worden gezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.