Home

Achtergrond

Chinese pluimveestapel drastisch gekrompen

De pluimveestapel in China is in de laatste maand extreem gekrompen.

Volgens de Chinese voerindustrie gaat het om dalingen van 30 tot 40 procent als gevolg van vogelpest en de economische recessie.

De woordvoerders van de veevoersector zeggen dat veel pluimvee bezweek aan vogelpest, hoewel de Chinese overheid geen officiële uitbraken heeft gemeld. Door ruimingen en door de ziekteverschijnselen van vogelpest zouden echter veel pluimveehouders dieren zijn kwijtgeraakt.

Bovendien is de vraag sterk teruggelopen als gevolg van de moeilijke economische situatie. De overheid zou echter wel de grondstofprijzen hoog hebben gehouden, waardoor de pluimveeproductie niet meer winstgevend is. Veel pluimveehouders hebben daarom geen nieuwe dieren opgezet. Een groot aantal van de Chinese pluimveeslachterijen zou dan ook de productie stilgelegd hebben.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.