Home

Achtergrond 146 x bekeken

China voert minder uit, investeert meer

De Chinese overheid heeft vandaag gemengde berichten over de eigen economie gepresenteerd.

De uitvoer daalde veel sterker dan verwacht. De investeringen in wegen- en huizenbouw lagen daarentegen aanzienlijk hoger dan een jaar eerder.

Uit cijfers van de Chinese douane blijkt dat China in februari ruim een kwart minder aan goederen en diensten heeft uitgevoerd dan een jaar eerder. De vierde achtereenvolgende daling van de Chinese export, na zeven jaren van onafgebroken groei, is een nieuw teken dat de internationale economische malaise niet aan China voorbij gaat.

Het grootschalige investeringspakket dat China eind vorig jaar aankondigde om de eigen economie te stimuleren lijkt echter de eerste vruchten af te werpen. Volgens het Chinese bureau voor de statistiek lagen de investeringen in onder meer wegen- en huizenbouw in de stedelijke regio's vorige maand ruim een kwart hoger dan een jaar eerder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.