Home

Achtergrond 503 x bekeken

China lanceert actieplan voor energie uit biomassa

China lanceert een nationaal actieplan om meer energie uit biomassa op te wekken.

Volgens de Chinese Academie voor landbouwtechniek kan in 2020 bijna een derde van de plattelandsbehoefte aan energie met biomassa worden opgewekt, wat de lokale ontwikkeling enorm kan stimuleren.

In totaal wil de communistische regering in 2020 zo’n 10 miljoen ton fossiele energie vervangen door vooral bio-ethanol en biodiesel, aldus Liu Xin, directeur van consultancy EED in een statement. Op dit moment wordt vooral energie gewonnen uit kolen en aardolie.

Voor China zijn alternatieve bronnen van energie volgens Xin van extra strategisch belang omdat het land zelf nauwelijks fossiele brandstoffen heeft. Een Japans overheidsrapport stelt dat China circa 1,8 miljard ton reststromen uit mest kan verwerken als biomassa, evenals ten minste een half miljoen ton plantenresten.

Of registreer je om te kunnen reageren.