Home

Achtergrond 160 x bekeken

CDA: AOW vanaf 67 jaar 'klip en klaar' in pakket

Dat de AOW-leeftijd omhoog gaat van 65 naar 67 jaar staat klip en klaar in het pakket aan maatregelen van het kabinet om de economische crisis aan te pakken.

Dat zei fractievoorzitter Pieter van Geel van het CDA in de Tweede Kamer vandaaag na de presentatie van het pakket door premier Jan Peter Balkenende.

Van Geel sprak tegen dat de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd op losse schroeven zou staan door een adviesaanvraag aan werkgevers en de vakbeweging in de Sociaal-Economische Raad (SER). Sociale partners willen alternatieven aandragen voor de maatregel. Volgens de CDA-fractievoorzitter wordt daarvoor ruimte geboden, omdat het kabinet in deze moeilijke economische tijd er veel waarde aan hecht om samen te werken.

"Helaas, niemand vindt dit leuk'', aldus Van Geel over de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd. Verder zei hij dat "het raar zou zijn'' als het kabinet niet zou luisteren naar geluiden uit de samenleving. Hij stelde dat wanneer het kabinet geen boodschap zou hebben aan de sociale partners, het kabinet vast het verwijt zou krijgen "autistisch'' te zijn.

Volgens Van Geel is het kabinet, in tegenstelling tot andere landen in Europa, heel open en eerlijk dat rekeningen betaald moeten worden van investeringspakketten voor de economie. "Dit is een solide en doortastend pakket'', stelde hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.