Home

Achtergrond 174 x bekeken

CBB: melkveehouder moet alsnog superheffing betalen

Een melkveebedrijf dat in 2003 en 2004 te veel geproduceerde melk zwart naar Duitsland verkocht, ontloopt de superheffing niet.

Dit blijkt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB). Het Productschap Zuivel (PZ) sloeg de maatschap aan voor in totaal ruim 50.000 euro superheffing, omdat was gebleken dat er vreemde hiaten zaten in de melkleveranties aan vaste afnemer Friesland Foods.

Bovendien had een van de leden van de maatschap tegenover de Algemene Inspectiedienst (AID) toegegeven dat hij een niet-erkende koper in Duitsland had gebeld en daar melk aan had geleverd. Andere getuigen bevestigden een deel van het handelen van de melkveehouder.

De maatschap verzette zich echter tegen de hoogte van de geschatte melkleveranties aan Duitsland. Afleverbewijzen waren er niet. Daarom moesten de leveranties aan de Duitse koper. De veehouder had verschillende verklaringen voor de ontbrekende leveranties aan Friesland Foods. Hij ging in beroep bij het CBB tegen de superheffingaanslag van het PZ.

Of registreer je om te kunnen reageren.