Home

Achtergrond 762 x bekeken 2 reacties

CAO paddenstoelen loopt vast

Werknemersorganisaties FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond hebben voorstellen voor een nieuwe cao Paddenstoelen afgewezen.

De sector werkt al vier jaar zonder cao, omdat werkgevers en werknemers het niet eens worden. Werkgevers willen vasthouden aan het wettelijk minimum en boden 1 procent loonsverhoging voor oogstwerk. Ook over de naleving van de cao is verschil van inzicht. Partijen betrokken bij de CAO Paddestoelen waren sinds eind 2008 weer in overleg om tot afspraken te komen.

De sector kent al geruime tijd een bedrijfseconomisch moeilijke periode als gevolg van lage prijsvorming en stagnerende afzet. Een groot deel van de productiekosten wordt gevormd door de factor arbeid. Om de concurrentie met het buitenland aan te kunnen is het noodzakelijk om de kosten van het oogstwerk te houden op het wettelijk niveau, stellen werkgevers.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Leo werknemer champignons

    Goed zo FNV! Want de champignonswerkgeversclub houdt zich ook bij hun personeel aan de slogan "Keep them in the DARK and feed them SHIT". Geen CAO als werkgevers alleen het wettelijk minimum willen. Voor het wettelijk minimum hebben we de wet. Minimumloon en zo. Geen vetpot dus. Maar vakbonden kunnen ook geen CAO afsluiten als werkgevers alleen maar slechtere arbeidsvoorwaarden willen dan de wet!

  • no-profile-image

    Leon werknemer Champignons

    Goed zo! Geen CAO als werkgevers alleen het wettelijk minimum willen. Voor het wettelijk minimum hebben we de wet. Minimumloon en zo. Geen vetpot dus. Maar vakbonden kunnen ook geen CAO afsluiten als werkgevers alleen maar slechtere arbeidsvoorwaarden willen dan de wet!

Of registreer je om te kunnen reageren.