Home

Achtergrond 4 reacties

Bundel aanvoer voor extra kwantumkorting

Melkveehouders die hun aanvoer bundelen in één leverancierscoöperatie kunnen mooi voordeel trekken uit de hoge kwantumtoeslagen die sommige verwerkers hanteren.

Bij drie cent toeslag en een gezamenlijke aanvoer van vier of vijf miljoen kilo valt er 120.000 of 150.000 euro extra te verdelen, constateert Jappie Rijtma van Alfa accountants. Hij erkent dat er de nodige haken en ogen aan zijn voorstel zitten. Toch is het volgens hem de moeite van het uitzoeken waard.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  Hetzelfde trukje is al geprobeerd door Parco en zie de gevolgen. Deze club is gedumpt door Bel aangezien de melkhonger over is. De leden van Parco kunnen straks hun melk niet kwijt en zitten flink in de problemen. Geen enkele serieuze afnemer die de melk wil hebben of tegen een extreem uitgeklede prijs.

  Bij extreme vraag naar melk kan een dergelijke club best wel werken maar zodra het tij keert dalen de toeslagen en start het geneuzel en geruzie in de leveranciersclub. Geen serieuze optie in mijn ogen.... is alleen maar voer en vette rekening voor de accountantskantoren zowel bij het opstarten als bij het ontbinden van een dergelijke klub

 • no-profile-image

  gert

  alleen in goede tijden,puur theoretisch verhaal

 • no-profile-image

  Marcel

  Tja, hier zie je het echte karakter van die accountants clubje, Ze proberen vanalles om er zelf in ieder geval beter van te worden!! Mensen laat je niet verleiden tot deze onderzoekjes voordat je voor jezelf het duidelijk op je netvlies hebt: ben ik zelf bereid om samen met andere een bedrijf te runnen op één lokatie wat in princiepe lijkt op loondienst werken. Wil je dit niet dan hoef je ook niets te onderzoeken.

 • no-profile-image

  hoi

  Volgens mij wordt in dit artikel Jappie Rijpma bedoeld, niet Rietma

Of registreer je om te kunnen reageren.