Home

Achtergrond 187 x bekeken

Brussel vreest hete herfst van protesten

Europa staat een hete herfst vol sociale protesten te wachten.

Dit verklaarde EU-Commissaris voor economische betrekkingen Joaquin Almunia dinsdag. "De sociale omstandigheden zijn achteruitgegaan en zullen alleen nog maar verslechteren'', aldus Almunia. "We hebben een voorjaarsdialoog nodig om een 'hete herfst' te voorkomen.''

Anderzijds stelde hij dat de voortekenen beter zijn dan drie maanden geleden. Een aantal banken heeft betere resultaten gemeld dan verwacht en economische herstelprogramma's van EU-landen zullen snel hun vruchten afwerpen.

Toch blijft het vooruitzicht slecht. De Europese Centrale Bank stelt dat zij nog altijd de standaardrentetarieven kan verlagen. Een verlaging van de rente leidt normaal gesproken tot een economische groei.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.