Home

Achtergrond 2 reacties

Brussel roept op tot meer breedband op platteland

Brussel roept de EU-landen op om dringend meer breedbandinternet aan te leggen op het platteland.

Ongeveer 30 procent van de bevolking op het Europese platteland heeft nog geen aansluiting op het snelle internet. In Bulgarije, Roemenië en Cyprus is geheel geen breedband op het platteland. In Polen, Slowakije en Griekenland kan minder dan de helft van de bewoners een aansluiting nemen.

"We moeten ons best doen alle burgers in Europa internettechnieken te geven'', zei EU-commissaris Viviane Reding (Informatietechniek) dinsdag. "Internet zorgt voor de helft van de productiviteitsgroei in de EU. Die kans mogen we niet missen, zeker niet in deze tijd van economische crisis.''

Voor de aanleg van het extra breedband wijst de Europese Commissie op al bestaande subsidiepotjes. De commissie wil hiervoor eigenlijk 1 miljard euro uittrekken, maar onder meer Nederland blokkeert dat plan nog. In Nederland heeft slechts 1 procent van de plattelandsbevolking geen breedbandinternet in de buurt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Breedband op het platteland zou ondersteund moeten worden automatisch door elke politiek partij.
  Het is echt ontdenkbaar waarom het er niet is, of gewoon niet beschikbaar is in Nederland. Een juiste afweging moet er gemaakt worden voor de kosten, maar dat kan nooit geen belemmering zijn met zoveel potjes en belangen behartigers.
  Voor elke vorm van bedrijfsvoering is snel internet tegenwoordig belangrijk.
  Als infrastructuur is het eigenlijk niet te geloven dat het niet beschikbaar is.
  De eindgebruiker moet alleen de normale maandelijkse kosten betalen net zoals iedereen die het wel beschikbaar heeft. Dit is een taak van een regering en land en valt onder transport en infrastructuur en die moet de infrastructuur kosten ook dragen tot aan de voordeur van de eindgebruiker.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Dat is ook wel het Allergrootste probleem op dit moment op het platteland

Of registreer je om te kunnen reageren.