Home

Achtergrond 1 reactie

Brown kijkt of Wilders welkom is voor EP-campagne

De Britse premier Gordon Brown bekijkt of PVV-leider Geert Wilders Groot-Brittannië wel in mag om campagne te voeren voor de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Brown heeft dat recent gezegd tegen premier Jan Peter Balkenende, die hem had doorgegeven dat Wilders in dat kader naar het Verenigd Koninkrijk wil reizen.

Balkenende zei dat vandaag in een debat in de Tweede Kamer naar aanleiding van het Britse inreisverbod voor Wilders. De PVV-voorman werd vorige maand tegengehouden bij de grenscontrole op de Londense luchthaven Heathrow en teruggestuurd naar Schiphol.

De parlementariër was naar Groot-Brittannië gereisd voor een bijeenkomst over zijn anti-Koranfilm Fitna. Maar de Britten ontzegden hem de toegang, omdat Wilders volgens hen vanwege zijn uitspraken over moslims en hun geloof een bedreiging voor de openbare veiligheid vormt.

Brown heeft kennis genomen van het verzoek van Wilders en gezegd dat hij het "nader zal bezien'', zei Balkenende. De Nederlandse premier ziet zijn Britse ambtgenoot volgende week tijdens een EU-top in Brussel en zal dan vragen of hij al een besluit heeft genomen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Logisch Nadenken

    Super PR voor Wilders, hier kan geen (amerikaanse) verkiezings-campagne tegen op !! Lekker doorgaan Geert, deze Pr kost je niets en werkt in geheel WEST-EUROPA !!

Of registreer je om te kunnen reageren.