Home

Achtergrond 184 x bekeken

Brokstukken ramptoestel onderweg naar opslag

De brokstukken van het neergestorte vliegtuig van Turkish Airlines bij Schiphol zijn onderweg vanaf de rampplek naar een opslaglocatie op Schiphol-Oost.

In de loop van zondag hopen de bergers alle delen van het wrak bij de rampplek op te kunnen ruimen. Even voor tien uur begonnen de vrachtwagens te rijden. Daar waren een paar uur van voorbereiding aan voorafgegaan. Volgens een woordvoerster van het bergingsbedrijf Koninklijke Saan verloopt het transport volgens schema.

De delen van het vliegtuig worden vanaf de plek eerst vervoerd naar de oprit van de A9 bij het Rottepolderplein. Daar takelen de bergers de brokstukken op de snelweg voor verder vervoer naar Schiphol-Oost. Daar worden de brokstukken de komende tijd verder onderzocht.

Enkele wegen in de omgeving zijn vanaf 10.00 uur tijdelijk afgezet. Het verkeer op de A9 werd slechts vijf minuten stilgezet, aldus de ANWB. De gemeente Haarlemmermeer waarschuwde voor mogelijke files op de wegen in de regio vanwege de afzettingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.