Home

Achtergrond 1 reactie

Britse overheid stapt in werkgroep varkenssector

De Britse staatssecretaris voor landbouw Jane Kennedy heeft een werkgroep voor de varkensvleessector opgezet waar ze zelf ook zitting in neemt.

Andere leden komen onder meer van grote verwerkers als Vion, Tulip en Cranswick, de National Pig Association, het varkensschap BPEX en grote Britse supermarkten.

De werkgroep moet de grootste uitdagingen waar de sector voor staat in beeld brengen en daar oplossingen voor aandragen. Op de agenda staat onder meer een praktijkcode voor betere etikettering van varkensvlees. Verder gaat de groep kijken naar mogelijkheden om de gezondheid van de varkensstapel te verbeteren en hoe het aandeel Brits vlees in de overheidsinkopen omhoog kan. Tenslotte gaat de groep ook kijken naar de administratieve lastendruk voor de varkenssector.

Kennedy: "Ik ben buitengewoon bemoedigd door het feit dat alle secties uit de keten, van fokkers tot winkeliers, rond de tafel willen gaan zitten om te kijken wat we kunnen verbeteren. Ik wil dat de groep zaken verbetert voor zowel de consument als de hele productketen. De sector heeft actie en resultaten nodig."

Eén reactie

  • no-profile-image

    down under

    Welk ander doel, anders dan het veiligstellen van je eigen inkomen, dient het voorzitten van een werkgroep die nota bene mede door haar zelf in het leven geroepen is probeerd ze hier te dienen? Hoe je er ook over denkt en er over nadenkt, dit kan alleen maar een (idioot) ideetje zijn van iemand die politiek uitgerangeerd is en op kosten van boeren nog een publieke "functie" wil blijven uitoefenen. Moet er niet aan denken dat dit ook in Nederland gaat gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.