Home

Achtergrond 187 x bekeken

Brabanders werken samen aan oude voedselproductie

Agro & Co Brabant heeft een meerjarenplan opgesteld om de oorspronkelijke voedselbeleving te stimuleren.

Met het plan wil de Tilburgse ontwikkelingsmaatschappij eerlijk, gezond en smakelijk eten in de schappen van de winkels krijgen. "Smaak komt tegenwoordig meer uit chemie dan uit het product zelf", zegt projectmanager Ed Hendriks van Agro & Co. "Er zijn gaandeweg steeds meer onnatuurlijke hulpmiddelen in ons voedsel terechtgekomen om de houdbaarheid te vergroten of de gewenste smaak te realiseren. Ons eten heeft zijn identiteit verloren."

Uit onderzoek blijkt dat de prijs en de beschikbaarheid de belangrijkste belemmeringen zijn 'Real Food' te kopen. Die twee beperkingen wil Agro & Co wegwerken. "Door voedselverwerkers, telers, veehouders, kennisinstellingen en overheden met elkaar in contact te brengen, kunnen wij nieuwe initiatieven in gang zetten. Wij leveren de expertise om te kijken of een idee ook echt marktpotentie heeft."

Gedeputeerde Annemarie Moons (Economische Zaken) van Noord-Brabant juicht het initiatief toe. "Nieuwe vormen van bedrijvigheid versterken de agrofoodsector in onze provincie en levert bovendien een bijdrage aan de ontwikkeling van de plattelandseconomie, een van de speerpunten van ons beleid."

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.