Home

Achtergrond

Bouwer villapark wil geen ’Pools dorp’ in Twente

Omdat het overlast zou veroorzaken en het in strijd is met het bestemmingsplan, wil een Twentse projectontwikkelaar af van wat hij noemt ’een Pools dorp in de Twentse natuur’.

Vandaag diende bij de rechtbank in Almelo een kort geding dat projectontwikkelaar Voskamp Vastgoed aanspande tegen een bedrijf dat sinds 2007 circa 150 Poolse arbeiders onderbrengt in recreatiewoningen bij Wierden.

Vlak ernaast ontwikkelt Voskamp een park met circa honderd recreatievilla’s. Overlast van de Polen zou de verkoop van deze villa’s belemmeren. ”In plaats van in de rustige natuur, zit men in een wijk in Warschau”, stelde advocaat Kroon van Voskamp.

Volgens directeur Hans Everse van uitzendorganisatie Marquette is het allemaal zwaar overtrokken en is van misstanden geen sprake. ”Voskamp wil ons gewoon weg hebben om zijn eigen park uit te kunnen breiden.”

Ook de gemeente Wierden wil dat een eind komt aan de situatie. Men heeft Everse laten weten dat de Polen voor 1 mei vertrokken moeten zijn. Inmiddels zijn Everse en de gemeente echter met elkaar in gesprek.

Voordat Marquette het recreatiepark in 2007 kocht, waren er ook al arbeidsmigranten in gehuisvest, van andere uitzendorganisaties. Tot 2003 zat er vijf jaar lang een asielzoekerscentrum.

Voskamp heeft het kort geding aangespannen omdat hij verwacht dat de gemeentelijke procedure veel tijd in beslag neemt. Met het geding hoopt hij op korte termijn een beslissing te forceren. De eis van de projectontwikkelaar is dat de Polen op 1 mei vertrokken zijn, met een dwangsom van 50.000 euro voor elke dag dat hun vertrek later komt.

Uitspraak op 8 april.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.