Home

Achtergrond

Bos: in totaal investeren we 17 miljard

De verschillende overheden investeren in totaal 17 miljard euro in de economie.

Dat zei minister Wouter Bos (Financiën) vandaag in een toelichting op de kabinetsplannen om de recessie te bestrijden.

De rijksoverheid investeert 6 miljard euro, de provincies en gemeenten komen met nog eens 1,5 miljard en er komt 10 miljard euro aan extra middelen voor de werkloosheidsuitkeringen zodat het kabinet bij een stijgende werkloosheid niet hoeft om te buigen, aldus Bos.

Hij zei dat het gezien het mondiale karakter van de crisis een illusie is dat een land als Nederland zich zelf uit de recessie kan stimuleren. Maar het kabinet wil juist nu investeren "in gebieden waar we over een paar jaar kansen kunnen pakken'', aldus Bos.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.