Home

Achtergrond 168 x bekeken

Bos: VVD helpt Nederland van regen in de drup

De VVD duwt Nederland met haar crisispakket dieper de recessie in, schrijft PvdA-leider Wouter Bos in zijn weblog.

De VVD is het treuzelen van de coalitie zat en kwam woensdag met een eigen pakket van maatregelen om de crisis te bestrijden. Volgens Bos komen de liberalen per saldo uit op een netto-bezuiniging van 16 miljard euro in 2011.

"Volgens onze nationale rekenmeesters van het Centraal Plan Bureau betekent 16 miljard bezuinigingen dat je ongeveer 2 procent groei wegbezuinigt. Nu weten we een heleboel nog niet over 2011 maar één ding weten we wel: als er al sprake is van positieve groei, dan zal deze bescheiden zijn en dus waarschijnlijk minder dan 2 procent'', aldus Bos. Het VVD-pakket heeft volgens hem tot gevolg dat in Nederland de recessie geen twee maar minstens drie jaar duurt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.