Home

Achtergrond 184 x bekeken

Boot van plastic flessen maakt oceaanreis

Een avonturier bouwt een zeilboot van circa 12.000 gerecyclede plastic flessen om van Californië naar Australië te varen, een tocht van bijna 18.000 kilometer.

David de Rothschild, telg van een steenrijke Britse bankiersfamilie, wil daarmee laten zien hoe consumentenafval weer hergebruikt kan worden. Dat meldde nieuwszender CNN maandag.

De Rothschild begint naar verwachting in april aan zijn reis. Zijn ruim 18 meter lange plastic boot, waarvan alleen de mast van metaal is, heet de Plastiki. Dat is een eerbetoon aan de Noorse antropoloog Thor Heyerdahl, die in 1947 op een vlot, Kon-Tiki, van Peru naar Polynesië voer.

De Rothschild wordt op zijn tocht, die vermoedelijk meer dan duizend dagen zal duren, vergezeld door een permanente bemanning van drie zeelieden, een wetenschapper en enkele andere roulerende bemanningsleden. De Plastiki zal op weg naar Sydney tussenstops op Hawaï, Tuvalu en Fiji maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.