Home

Achtergrond

Bonduelle sluit fabriek, telers behouden contract

Bonduelle gaat haar vestiging in het Belgische Stabroek gefaseerd sluiten.

Redenen zijn de verslechterde marktomstandigheden, de gestegen prijs voor blik en de ongunstige ligging van de vestiging.

Zo’n tachtig Nederlandse erwtentelers, goed voor 800 hectare, behouden hun contract met Bonduelle. Dat meldt directeur Paul Van der Poel van de vestiging in Stabroek.

Het lijkt erop dat telers met hun product naar Franse Bonduelle-fabrieken zullen moeten uitwijken. Wie opdraait voor de transportkosten is niet duidelijk. De conservenfabrikant zegt dat de sluiting geen gevolgen heeft voor de vestigingen in Eindhoven, Rijkevorsel en Kortemark. Medio juni zou de productie gestopt worden.

Volgens Bonduelle is de Europese groentenconservenmarkt gestaag dalend met 2 procent per jaar. De prijzen van conservenblik zijn met 30 procent gestegen. Het huidige economische klimaat dwingt Bonduelle een besparingsplan van 30 miljoen euro door te voeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.